Com conservar la tinta de la sípia

sipia

Per a conservar tinta de sípia en bones condicions, sempre partirem d’aconseguir-les de producte fresc. En productes congelats, la tinta s’ha cristalitzat i, per tant, durant la descongelació es formaran grumolls que seran dificls de dissoldre.
La tinta es troba a la sípia en forma líquida en una bosseta feta d’una membrana molt fina, la qual ha de ser extreta amb precaució per tal de no trencar-la. Abans de obtenir la tinta d’aquesta bosseta hem d’assegurar-nos que no quedin restes de sípia.

Tenim dues formes de conservar la tinta de sípia en funció de quant temps necessitem conservar-la.

Per a conservar durant 2 o 3 dies:
– Posem la bosseta de tinta en un got de café (o recipient similar) i la cobrim d’oli. Després ho guardem a la nevera.

Per més de 3 dies:
– Posem la bosseta de tinta en un got de café (o recipient similar) i afegim una miqueta d’aigua i sal. A continuació trenquem la bosseta i remanem fins que la tinta de l’interior es dissolgui amb l’aigua salada. Finalment, hem de treure la bosseta (ja buida) i guadar-ho al congelador. Gràcies a haver dissolt la tinta en aigua i sal, evitarem que durant la descongelació es formin grumolls.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s